Autobedrijf

Digitale inspectie verhoogd klanttevredenheid en bevorderd transparantie


Autoverhuur

Digitale vastlegging en vergelijking van inspecties zorgen voor snellere afhandeling

Verzekeraar

Directe visualisatie van schade voorkomt fraude en zorgt voor snellere claimafhandeling

Computer Vision

een vorm van kunstmatige intelligentie dat computers traint om de visuele wereld te interpreteren en te begrijpen. Met behulp van digitale afbeeldingen van camera’s, video’s en ‘deep learning’-modellen kunnen computers objecten nauwkeurig identificeren en classificeren om vervolgens te reageren op wat ze ‘zien’.

Traditionele versus Digitale Inspectie

Traditionele auto-inspectie op basis van visuele waarneming ‘met het blote oog’ en vastlegging via papieren administratie.

Digitale auto-inspectie op basis van foto’s en video’s gekoppeld aan computer vision technologie 

USe Case – autoverhuur

Digitale inspectie verhoogt klanttevredenheid 

Digitale auto-inspectie maakt het mogelijk om de status van de auto bij ‘pick-up’ en ‘drop-off’ digitaal te vergelijken. Binnen enkele minuten weet de huurder of er schade gereden is of niet. Het digitale bewijs zorgt voor transparantie naar de klant en is kosten besparend voor de verhuurder. 

USE CASE – AUTOBEDRIJF

Transparantie naar de klant en kostenbesparend. 

Elke dag worden tientallen auto’s ingenomen, onderhouden en weer opgehaald. Waar ligt het bewijs dat die deuk er al zat? Digitale vastlegging zorgt voor duidelijkheid, klantvriendelijkheid en transparantie!

Technology Partner

Carpixa is wereldwijd partner van Inspektlabs ( www.inspektlabs.com ), specialist op het gebied van Inspection-as-a-Service-software om foto- en video-gebaseerde inspecties van fysieke objecten zoals auto’s, fietsen en smartphones met behulp van kunstmatige intelligentie vast te leggen. De eerste use-cases van het bedrijf zijn inspecties van deelauto’s, autoverhuur en autoverzekeringen. De technologie is ook toepasbaar op hotel- en woninginspecties .